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Registros recuperados : 30 | |
4. | | CARMONA, P. A. O.; PEIXOTO, J. R.; AMARO, G. B.; MENDONÇA, M. A. Divergência genética entre acessos de batata-doce utilizando descritores morfoagronômicos das raízes. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 2, p. 241-250, abr./jun. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | | FONSECA, L. S.; CARMONA, P. A. O.; CAMPANHA, R. B.; OLIVEIRA, M. E. C.; MENDONCA, S. Caracterização química dos coprodutos da cadeia de produção de óleo de dendê. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 6.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 9., 2016, Natal, RN. Biodiesel: 10 anos de pesquisa, desenvolvimento e inovação no Brasil: anais. Lavras: UFLA, 2016. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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6. | | CARMONA, P. A. O.; GHISELLI, G.; OLIVEIRA, M. E. C.; FRANÇA, L. F. de; MENDONCA, S. Qualidade de extrato de carotenoides obtido a partir das fibras da prensagem de dendê híbrido BRS-Manicoré (Elaeis spp.) com dióxido de carbono supercrítico. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. p. 130-132 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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7. | | AMARO, G. B.; CARMONA, P. A. O.; LOPES, J. F.; CARVALHO, A. D. F. de; BARBIERI, R. L. Desempenho agronômico de morangas avaliadas para caracteres dos frutos no Distrito Federal. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S1873-S1880, 2014. Suplemento. Edição dos Anais do 53 Congresso Brasileiro de Olericultura, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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8. | | AMARO, G. B.; CARMONA, P. A. O.; LOPES, J. F.; CARVALHO, A. D. F. de; BARBIERI, R. L. Desempenho agronômico de morangas avaliadas para caracteres dos frutos no Distrito Federal. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S1873-S1880, 2014. Suplemento. Edição dos Anais do 53 Congresso Brasileiro de Olericultura, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | AMARO, G. B.; CARMONA, P. A. O.; FERNANDES, F. R.; PEIXOTO, J. R.; NÓBREGA, D. da S. Desempenho de cultivares de batata-doce no Distrito federal. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 31, n. 2, p. S1796-1803, abr./jun. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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10. | | AMARO, G. B.; CARMONA, P. A. O.; FERNANDES, F. R.; SILVA, G. O. da; PEIXOTO, J. R. Desempenho de cultivares de batata-doce a partir mudas de alta qualidade fitossanitária em Ceilândia-DF. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 31, n. 2, p. S2003-S2010, abr./jun. 2014. Suplemento. Edição dos Anais do 53 Congresso Brasileiro de Olericultura. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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11. | | AMARO, G. B.; CARMONA, P. A. O.; CARVALHO, A. D. F. de; LOPES, J. F.; COIMBRA, K. das G. Desempenho de hibridos de abóboras e morangas avaliadas no Distrito Federal. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S1916-S1918, 2014. Suplemento. Edição dos Anais do 53 Congresso Brasileiro de Olericultura, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | CARVALHO, A. D. F. de; AMARO, G. B.; LOPES, J. F.; CARMONA, P. A. O.; PEIXOTO, J. R. Capacidade de combinação entre genótipos de abóboras e morangas avaliadas no Distrito Federal. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 31, n. 2, p. S1909-S1911, abr./jun. 2014. Suplemento. Edição dos Anais do 53 Congresso Brasileiro de Olericultura, jul. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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14. | | CARMONA, P. A. O.; PINHEIRO, J. B.; AMARO, G. B.; SILVA, G. O. da; PEIXOTO, J. R.; CARES, J. E. Resistance sources to root-knot nematodes Meloidogyne javanica, M. incognita and M. enterolobii in sweet potato Horticultura Brasileira, v. 38, n.2, p. 126- 133, Apr./June 2020. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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15. | | CONCEIÇÃO, A. A.; SILVA, E. A. da; CARMONA, P. A. O.; RIBEIRO, J. A. de A.; PARACHIN, N. S.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Enhancement of lignonolytic enzyme activities in an Aspergillus terreus co-culture with macrofungi. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 5., 2018, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. p. 32. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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16. | | CARMONA, P. A. O.; GARCIA, L. C.; RIBEIRO, J. A. de A.; VALADARES, L. F.; MARÇAL, A. de F.; FRANÇA, L. F. de; MENDONCA, S. Effect of solids content and spray-drying operating conditions on the carotenoids microencapsulation from pressed palm fiber oil extracted with supercritical CO2. Food and Bioprocess Technology, v. 11, p. 1703-1718, 2018. p. 1703-1718 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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17. | | GUIMARÃES, M. B.; CARMONA, P. A. O.; LO SCIUTO, D.; SANTANA, M. W. P. R. de; OLIVEIRA, M. E. C.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S. Estudo da vida útil das fibras da prensagem de dendê (Elaeis guineensis Jacq.). In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 4.,2017, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 134-140. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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18. | | CARMONA, P. A. O.; GUIMARÃES, M. B.; CAMPANHA, R. B.; GARCIA, L. C.; OLIVEIRA, M. E. C.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S. Estudo da vida útil das fibras da prensagem de dendê híbrido. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 3., 2016, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 275-282. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Amazônia Oriental. |
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19. | | ESPAÑA, M. D.; MENDONCA, S.; CARMONA, P. A. O.; GUIMARÃES, M. B.; CUNHA, R. N. V. da; SOUZA JUNIOR, M. T. Chemical characterization of the american oil palm from the Brazilian Amazon Forest. Crop Science, v. 58, n. 5, p. 1982-1990, 2018. p. 1982-1990 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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20. | | ESPAÑA, M. D.; MENDONCA, S.; CARMONA, P. A. O.; GUIMARÃES, M. B.; CUNHA, R. N. V. da; SOUZA JUNIOR, M. T. Chemical characterization of the American oil palm from the Brazilian Amazon forest. Crop Science, v. 58, n. 5, p. 1982-1990, Sept.-Oct. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 30 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
16/11/2018 |
Data da última atualização: |
19/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ESPAÑA, M. D.; MENDONCA, S.; CARMONA, P. A. O.; GUIMARÃES, M. B.; CUNHA, R. N. V. da; SOUZA JUNIOR, M. T. |
Afiliação: |
SIMONE MENDONCA, CNPAE; MANOEL TEIXEIRA SOUZA JUNIOR, CNPAE. |
Título: |
Chemical characterization of the american oil palm from the Brazilian Amazon Forest. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Science, v. 58, n. 5, p. 1982-1990, 2018. |
Páginas: |
p. 1982-1990 |
DOI: |
https://doi.org/10.2135/cropsci2018.04.0231 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: American oil palm [Elaeis oleifera (Kunth) Cortes] is known to present a much slower palm oil deterioration rate than African oil palm (E. guineensis Jacq.). In the present study, fatty acid composition, total carotenoids, oil content, and free fatty acid content were characterized for five accessions (Careiro, Anori, Manicoré, Coari, and Autazes) belonging to an American oil palm collection maintained as field gene bank by Embrapa. This germplasm collection was originally collected in different areas in the Brazilian Amazon forest. These accessions were subjected to different storage times (1, 7, and 14 d) before processing to evaluate the quality of the oil produced. Oil content of the dried pulp was found to range between 31.36 and 50.34%. Gas chromatographic analysis revealed that oleic acid is the predominant monounsaturated fatty acid in all five accessions. After 14 d of fruit storage, these accessions were found to maintain low acidity (free fatty acid content), between 1.33 and 2.66%. Total carotenoid content was presented in high concentrations in all five accessions (>1500 mg kg−1). The estimation of genetic parameters showed, in general, high heritability values (>80%), and the estimated genetic gains were generally very high. Coari and Careiro presented the highest oil yields, whereas Manicoré and Coari presented the lowest acidity. These two characteristics are the most important ones when selecting the best parental donor to develop superior interspecific hybrids. MenosAbstract: American oil palm [Elaeis oleifera (Kunth) Cortes] is known to present a much slower palm oil deterioration rate than African oil palm (E. guineensis Jacq.). In the present study, fatty acid composition, total carotenoids, oil content, and free fatty acid content were characterized for five accessions (Careiro, Anori, Manicoré, Coari, and Autazes) belonging to an American oil palm collection maintained as field gene bank by Embrapa. This germplasm collection was originally collected in different areas in the Brazilian Amazon forest. These accessions were subjected to different storage times (1, 7, and 14 d) before processing to evaluate the quality of the oil produced. Oil content of the dried pulp was found to range between 31.36 and 50.34%. Gas chromatographic analysis revealed that oleic acid is the predominant monounsaturated fatty acid in all five accessions. After 14 d of fruit storage, these accessions were found to maintain low acidity (free fatty acid content), between 1.33 and 2.66%. Total carotenoid content was presented in high concentrations in all five accessions (>1500 mg kg−1). The estimation of genetic parameters showed, in general, high heritability values (>80%), and the estimated genetic gains were generally very high. Coari and Careiro presented the highest oil yields, whereas Manicoré and Coari presented the lowest acidity. These two characteristics are the most important ones when selecting the best parental donor to develop superior interspe... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Amazônia brasiliera; Caracterização química; Óleo de palma. |
Thesagro: |
Óleo Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186167/1/cs-58-5-19821.pdf
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Marc: |
LEADER 02301naa a2200253 a 4500 001 2099515 005 2021-04-19 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.2135/cropsci2018.04.0231$2DOI 100 1 $aESPAÑA, M. D. 245 $aChemical characterization of the american oil palm from the Brazilian Amazon Forest.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $ap. 1982-1990 520 $aAbstract: American oil palm [Elaeis oleifera (Kunth) Cortes] is known to present a much slower palm oil deterioration rate than African oil palm (E. guineensis Jacq.). In the present study, fatty acid composition, total carotenoids, oil content, and free fatty acid content were characterized for five accessions (Careiro, Anori, Manicoré, Coari, and Autazes) belonging to an American oil palm collection maintained as field gene bank by Embrapa. This germplasm collection was originally collected in different areas in the Brazilian Amazon forest. These accessions were subjected to different storage times (1, 7, and 14 d) before processing to evaluate the quality of the oil produced. Oil content of the dried pulp was found to range between 31.36 and 50.34%. Gas chromatographic analysis revealed that oleic acid is the predominant monounsaturated fatty acid in all five accessions. After 14 d of fruit storage, these accessions were found to maintain low acidity (free fatty acid content), between 1.33 and 2.66%. Total carotenoid content was presented in high concentrations in all five accessions (>1500 mg kg−1). The estimation of genetic parameters showed, in general, high heritability values (>80%), and the estimated genetic gains were generally very high. Coari and Careiro presented the highest oil yields, whereas Manicoré and Coari presented the lowest acidity. These two characteristics are the most important ones when selecting the best parental donor to develop superior interspecific hybrids. 650 $aÓleo Vegetal 653 $aAmazônia brasiliera 653 $aCaracterização química 653 $aÓleo de palma 700 1 $aMENDONCA, S. 700 1 $aCARMONA, P. A. O. 700 1 $aGUIMARÃES, M. B. 700 1 $aCUNHA, R. N. V. da 700 1 $aSOUZA JUNIOR, M. T. 773 $tCrop Science$gv. 58, n. 5, p. 1982-1990, 2018.
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